Contact

info@fiorito.nl
T: +31880 600 500
Hullenbergweg 278
1101 BV AMSTERDAM
Nederland

Fiorito Glas

1 box (6) €12.50
Verzendkosten: €6.75
Alleen beschikbaar in Nederland.

Als u geïnteresseerd bent in ons Fiorito glas, kunt u mailen naar glas@fiorito.nl.

Uit welk gebied in Italië komt jullie familie oorspronkelijk?

Onze opa Francesco Fiorito is geboren op Sicilië. Hij is opgegroeid in het prachtige en bekende dorpje Taormina aan de voet van de Etna. In Taormina hebben ze elkaar dan ook voor het eerst ontmoet, daarna zijn ze samen naar Nederland gegaan. De Italiaanse tak van onze familie woont nog steeds in Taormina, een plek die het bezoeken meer dan waard is.

Wat betekent Limone di Siracusa IGP?

Specifieke agrarische producten zijn beschermd door de EU als ze van exceptionele kwaliteit zijn. IGP betekent Indicazione Geografica Protetta of PGI (Protected Geographical Indication) in het Engels. De citroenen zijn van het geografisch beschermde gebied van Siracusa. We zijn er erg trots op dat onze citroenen zijn beschermd door deze regelgeving, het geeft de topkwaliteit aan. Andere bekende producten van hoge kwaliteit met dezelfde bescherming zijn bijvoorbeeld Champagne, Parma Ham en Parmiggiano Reggiano.

Waar kan ik Fiorito Limoncello & Fiorito Rum kopen?

Neem een kijkje in onze store locator voor het dichtstbijzijnde verkooppunt. Het is ook te koop in diverse webshops.

Kan ik een Fiorito Limoncello & Fiorito Rum distributeur worden?

Ja, we zijn op zoek naar distributeurs. Indien je geïnteresseerd bent stuur ons een e-mail op export@fiorito.nl

Welke soort alcohol gebruiken jullie?

96% graanalcohol.

Kunnen jullie ons jullie limoncello recept mailen?

Uhh nee.

Waarom gebruiken jullie een beugel voor jullie fles?

Om eerlijk te zijn we hadden nooit gedacht in de limoncello business terecht te komen. We maakten limoncello thuis in onze eigen keuken uit passie en het was dan ook een hobby. We vonden onze huidige fles eenvoudig te sluiten en niet onbelangrijk we konden hem blijven hergebruiken. Nu staat het symbool voor ambachtelijkheid en symboliseert het onze bescheiden start.

Wat doen jullie met de geschilde citroenen?

Direct na het schillen worden deze opgehaald door een sappenproducent. Ze maken er citroensap van en verkopen deze aan de horeca, dus niets wordt verspild. Dit is het minste wat we kunnen doen voor een beter milieu.

Wordt jullie limoncello nog steeds met de handgemaakt?

Jazeker, onze citroenen worden nog steeds allemaal met de hand geschild. Dit is de enige manier waarop we onze rijke, zachte smaak kunnen behouden. We voegen geen kunstmatige stoffen toe.

Wat is Limoncello Superiore?

Om zich te onderscheiden van limoncello die fabrieksmatig wordt geproduceerd en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen bevatten, introduceerden limoncello producenten het kwaliteitslabel Limoncello Superiore. Alleen limoncello die aan een aantal eisen voldoet mag het kwaliteitslabel voeren: 1. de limoncello is gemaakt van meer dan 300 gram biologische citroenen per liter, 2. die handmatig worden geschild. 3. Bovendien is het suikergehalte lager dan 250 gram per liter en 4. ligt het alcoholgehalte tussen 30 en 32%. Fiorito is op dit moment het enige in Nederland verkrijgbare merk dat voldoet aan deze strenge kwaliteitseisen.

Gebruiken jullie biologische citroenen?

Ja natuurlijk! Om open en eerlijk te zijn, in onze ogen zou elke limoncello gemaakt moeten worden van biologische citroenen. We gebruiken de schil van de citroen voor het maken van limoncello. Niet biologische citroenen zijn gewaxt en bespoten met pesticiden. Als we reguliere citroenen zouden gebruiken, dan zouden we je in feite vergiftigen.

We're almost there

Are you 18?